Najbolji saveti za selidbe

najbolji saveti za selidbe

Selidbe mogu biti veoma teške i naporne.

Agencija za selidbe MG pored toga što nudi profesionalne usluge kombi selidbeselidbe kamionom i prodaje sav neophodan materijal za jednu uspešnu selidbu, trudi se da klijentima olakša celokupan proces selidbe što je više moguće. Iz tog razloga za sve naše klijente izdvojili smo najbolje savete za selidbe. 

Najbolji saveti za selidbe

proverite da li je sve spremno

 1. Proverite da li je sve dogovoreno sa agencijom za selidbe. (datum selidbe, vrsta usluge, cena)
 2. Da li imate sav materijal za selidbu– kutije za selidbe, materijal za zaštitu, džakove, selojtep trake, pucketavu foliju, novine za zaštitu posuđa…
 3. Alat za demontažu i montažu ( ako Vi želite da demontirate i montirate)
 4. Napravite spisak stvari i ček listu.
 5. Smislite raspored nameštaja u novom stanu na vreme.
 6. Dogovorite datum preseljenja ili isključenja fiksnog telefona, interneta, kablovske i slično.
 7. Posebno spakujte lična dokumenta, ugovor o kupoprodaji stana i slično.

najbolji saveti za selidbe - pakovanje

Nakon što proverite da li je sve spremno i da li imate sve što Vam je potrebno, krenite da se pakujete. 
 • Najbolji savet vezano za pakovanje i pripremu je da se krene na vreme.
  Za stan od 50 m² profesionalnim radnicima je potrebno oko 3h da sve spakuju u kutije i demontiraju nameštaj. Ako ste se Vi odlučili da sami obavite taj deo selidbe, predlažemo da krenete što je ranije moguće. Što ranije krenete, to ćete manje obaveza imati u toku selidbe. Najbolje je početi od onih stvari za koje ste sigurni da Vam neće biti potrebne do i u toku selidbe i koje mogu da Vam stoje u kutijama duži vremenski period.
 • Obeležite kutije
  Osim obaveznog obeležavanja lomljivih kutija, poželjno je i da obeležite kutije po prostorijama. Dovoljno je da istim flomasterom napišete ime prostorije (npr. kuhinja, dnevna soba, spavaća soba…). Na taj način radnici za selidbe će znati u koje prostorije trebaju da rasporede kutije. To će Vam znatno olakšati raspakivanje.
 • Pakovanje lomljivih stvari je veoma bitno! Da se ništa ne bi slomilo tokom selidbe, odvojte malo više vremne za pakovanje lomljivih stvari. 
  Ogledala, slike i slično uvite u puc foliju, potom u streč.
  Sudove možete uviti u puc foliju ili u stare novine pre nego što ih složite u kutiju. Što više novina ili folije stavite, to će biti sigurnije. 
 • Nemojte da preputite kutije. Osim što će biti teške za nošenje, u bilo kom trenutku mogu da puknu, a to niko ne želi da se desi. 
 • Spakujte električne uređaje. Najbolje rešenje za pakovanje uređaja je da ih spakujete u originalnu ambalažu. Ako je ipak niste sačuvali, spakujte ih u klasične kutije za selidbe i zaštitite sa pucketavom folijom, ćebićima, jastucima i slično. 
  Za uređaje koji imaju više priključaka, najbolje rešenje je da se slikaju pre nego što ih otkačite. Slike mogu znatno ubrzati proces priključivanja računara, modema za televizor ili internet i slično.
 • Za pakovanje knjiga ili teških stvari iskoristite kofere. Naravno, ako imate mnogo knjiga koferi Vam neće biti dovoljni. U tom slučaju koristite manje kutije, ili veće kutije u koje možete da rasporedite malo knjiga i preko njih stavite na primer posteljinu ili peškire. Na taj način ćete maksimalno iskoristiti kutiju, a neće biti teška.
Rešite se nepotrebnih stvari.

Selidba je prava prilika da se rešite stvari koje Vam lutaju po kući godinama, a ne koriste se. Iskorisite selidbu i bacite staru garderobu, uređaje koji su pokvareni ili se nikada ne koriste, kao i svega ostalog što je dotrajalo. Ovo se isto tako odnosi i na nameštaj. 
Ako angažujete MG agecniju za selidbe, procedura bacanja stvari i nameštaja je ista kao i da se sele. Sve što više ne želite možete da spakujete ili jednostavno nam kažete, a naši radnici će to odneti na deponiju.

 

Najbolji saveti za selidbe Bele tehnike

Veoma važna stavnka kod pripreme je da obratite pažnju na belu tehniku.
Ukoliko je zamrzivač u planu selidbe, poželjno je da ga odledite dan ranije. Namirnice iz zamrzivača spakujte u termo kese i stavite ih jednu do druge kako bi namirnice što duže bile zamrznute. Ovo je potrebno samo kod neke vrste zamrzivača!

Osim frižidera poželjno je i da ispraznite vodu iz sudo mašine i veš mašine. Način na koji se ispušta voda obično ima u uputsvu za upotrebu, ali ako nemate ili ne umete, ostavite ovaj zadatak našim profesionalnim radnicima za selidbe. Važno kod selidba ovih mašina je da se proveri dovod vode. Proverite sve ventile da li su dobro zatvoreni, pogotovo ako posle Vas niko neće dolaziti u stan duže vreme.

Za razliku od svih uređaja, električni šporet ne zahteva nikakvu pripremu, ali selidba može biti trenutak da se izribaju svi njegovi nepristupačni delovi. Kod selidba plinskih šporeta, situacija je za nijansu drugačija. Doboro proverite da li je bosadovod gasa dobro zatvoren pošto je požar nešto što niko ne želi!

Da bi selidba bele tehnike prošla u najboljem redu, prepustite je veštom timu agencije za selidbe MG. 

Savet je da se sav nameštaj uvije u streč folije ili iskoristi neka druga metoda zaštite od grebanja, cepanja i slično

Pre same zaštite pogledajte za svaki komad nameštaja posebno da li može da se nosi u komadu ili je potrebno da se rastavi. Nekada nameštaj mora da se rastavi zbog same težine, a nekada zbog gabarita. Na lokaciji sa koje se selite proverite širinu svih vrata, dimenzije lifta, širinu hodnika, a posle toga to isto ponovite na lokaciji na koju se selite. 

Ako utvrdite da je neki nameštaj potrebno da demontirate, pre nego što uzmete alat u ruke slikajte ga. Kod ormara dodatna olakšica može da Vam bude to da svaku stranicu obeležite. Veoma bitna stvar kod demontaže nameštaja je da sačuvate svaki šraf, podlošku, maticu i slično. Najbolje je da za to iskoristite neku kutiju za cipele ili slično. 

Za selidbe teških tereta preporučuje se da se angažuju profesionalni radnici za selidbe. Radnici agencije za selidbe MG imaju svu potrebnu zaštitnu opremu i obuću. Nephodne kanape i gurtne za nošenje teškog tereta. Pored profesionalnih radnika imamo i posebno adaptirana kombi vozila i kamione za potrebe selidba. Kako biste izbegli povrede i skratili sebi muke nošenja preporučujemo da nas pozovete na 061 185 185 2 i zakažete selidbu bilo da je ona mala ili velika. 

Selidbe u Beogradu mogu da potraju mnogo dugo ako se ne isplaniraju dobro.

 • Obavestite komšije – ukoliko se za selidbu koristi lift, najbolje je obavestiti komšije i upravnika zgrade kako bi imali malo strpljenja i razumevanja na dan selidbe.
 • Zakažite selidbu prepodne – ukoliko ste u mogućnosti zakažite selidbu u jutarnjim časovima. Na taj način izbeći ćete popodnevni špic i vozilo za seldibe će brže doći na istovarno mesto, samim tim i selidba će ranije biti gotova. Ukoliko niste u mogućnosti da zakažete selidbu prepodne, nemojte da brinete pošto agencija za seldibe MG radi 00/24h.
 • Obezbedite parking – da bi selidba bila lakša i Vama i radnicima koji nose nameštaj, obezbedite parking ispred zgrade ili kuće iz koje se selite. Najbolje je da veče pre selidbe zauzmete parking svojm vozilom ili ako nemate postavite znak na kojem će pisati da se sutradan tu odvija selidba. Imajte na umu da kamion za selidbe zauzima čak i 3 mesta za parkiranje, pa ako je parking u ulici problematičan, obavestite nas kako bi bili spremni ili došli sa kombijem na selidbu. 

Obaveštavanje komšija, obezbeđivanje parkinga i slično je takođe poželjno i kada se selite u neki drugi grad. Ono što može da bude savet je da se ta selidba zakaže uveče

Ako imate potrebu za međugradsku selidbu naš tim će Vam na to svakako skrenuti pažnju. Selidbe u dalje gradove najbolje je uraditi u 2 dana. 

Mi uvek praktikujemo da prvi dan popodne ili uveče utovarimo vozilo za selidbe, a na put krenemo rano ujutro odmorni i sveži. Takav način međugradske selidbe će biti lakši i nama i Vama.

 

Najbolji saveti za selidbe su sigurno ono što želite, ali isto tako postoje stvari koje nikako ne biste želeli. Iz tog razloga pozovite nas i dozvolite nam da Vašu selidbu učinimo na profesionalan i najbolji način.
U svakom smislu ćemo se potruditi da opravdamo to što ste poverenje dali baš nama!

Ako imate još neka pitanja ili Vam je potreban savet za selidbu, pozovite nas, rado ćemo Vam pomoći.

ovo morate da znate ako planirate selidbu!

Pročitajte još saveta za selidbe, nekoliko trikova koje se retko ko seti i nešto što sigurno ne želite tokom selidbe!

Call Now ButtonPOZOVITE NAS