Demontaža i montaža prilikom selidbe

Demontaža i montaža “na licu mesta” se vrši iz prostih razloga. Jedan komad nameštaj je previše težak ili jednostavno nije moguće uneti ga u komadu zbog svojih gabarita. Kada pričamo o selidbama ova pojava je skoro pa neizbežna.

U SVAKOM POSLOVNOM ILI STAMBENOM OBJEKTU POSTOJI NAMEŠTAJ KOJI SE MONTIRAO "NA LICU MESTA"

Kada se vrši selidba, naravno da se neće demontirati šporet ili neki sličan nameštaj koji je lagan i po svojim gabaritima može da prođe kroz hodnik adrese sa koje se selite.

Demontaža i montaža se obično vrši kod krupnog nameštaja poput bračnog kreveta, plakara, velikih komoda i slično.

Demontaža i montaža plakara i ormara

Kada pričamo o demontaži plakara, ne mislimo na to da će neko da uzme čekić i udara po njemu dok se on ne raspadne. Mislimo na to da će profesonalni radnici za selidbe uzeti neophodan alat i prvo skinuti leđa plakara ili ormara. Nakon što se skinu leđa sledi odšrafljivanje ekscentra i spojnih šrafova. 
Montaža ipak nije tako laka kao i demontaža. Svako bi uz malo muke mogao da “provali” gde koja daska stoji i zašrafi je. Naravno kada bi to radio neko ko nije stručan, taj ormar bi bio kriv ili ne bi mogla da se nameste vrata na njega. Da Vam se ovo ne bi desilo najbolje je da vašu demontažu i montažu prepustite profesionalcima.

Demontaža i montaža kreveta

Kod demontaže i montaže kreveta moramo da pazimo da se ne izgubi ni jedan šraf. Ako je reč o francuskom krevetu onda se obično nalaze 4 matice na makazama koje služe za dizanje dušeka i tu se ovaj proces završava. Ipak ako je u pitanju standardni krevet sa dušekom tu je stvar za nijansu sporija. Kod njega se nalazi po 2 šrafa na svakom sastavu (satav bočnih stranica sa “leđima i nogama”). Takođe bočne stranice su međusobno sastavljene sa letvicama i svaka od njih je pričvršćena sa 2 šrafa. Zato je najbolje da se pripremi kutija ili kesa za šrafove pre nego što se krene u demontažu.

 

Demontaža i montaža kauča

Prilikom selidbe obično se rastavlja i kauč. Kauč je dosta jednostavniji od kreveta. Svaku stranicu i leđa obično drže šrafovi koji su sa druge strane pričvrćeni sa maticom. Čest alat za njih je običan ključ 13. Jedina “caka” je što su veoma često skriveni zbog estetike tako da se kauč mora oboriti na leđa i videti gde su stranice pričvršćene.

Demontaža i montaža ugaonih garinitura

Nekada kauči mogu da se presele i bez rastavljana. Kod selidbe ugaone garniture to nije slučaj. Za prevoz ugaone garniture minimum što je potrebno da se uradi je da se “rastavi lenjivac” od “sedećeg dela”. Ako ni u tom slučaju ne može da se preseli onda se skidaju rukonasloni i leđa (ako ih ima)

Mi radimo sve vrste demontaža i montaža

Pored navedenog nameštaja agencija MG selidbe i prevoz vrši demontažu i montažu svih ostalih vrsti nameštaja kada imaju potrebu za prevozom. 

Demontaža i montaža

MG selidbe vrši usluge preseljenja od 2017 godine.

Organizujemo selidbe i prevoz stanova ili firmi u kratkom roku, selidbe kombijem ili kamionom.

Kombi selidbe ili prevoz u Beogradu možete da zakažete samo jednim pozivom ili slanjem online zahteva za selidbe.

Sva naša vozila stoje Vam na raspolaganju svaki dan u nedelji. Bilo da Vam je potrebna selidba poslovnog ili stambenog prostora

Call Now ButtonPOZOVITE NAS